Miranda de Ruiter-van Hoof stopt per direct als CDA-wethouder in Gemert-Bakel.
Volledig scherm
Miranda de Ruiter-van Hoof stopt per direct als CDA-wethouder in Gemert-Bakel. © gemeente Gemert-Bakel

Miranda de Ruiter stopt als wethouder in Gemert-Bakel

UpdateGEMERT-BAKEL - Miranda de Ruiter-van Hoof stopt per direct als CDA-wethouder in Gemert-Bakel. Ze doet dat omdat ‘de thuissituatie daar om vraagt’.

Om privéredenen wil ze daar niet nader op ingaan. ,,Laten we het erop houden dat ik nu thuis nodig ben en dat ik daar nu ook wil zijn. Het is een keimoeilijk besluit geweest, maar hoezeer ik het de afgelopen tijd ook heb geprobeerd: het valt gewoon niet te combineren.”

In een korte persoonlijke brief aan de gemeenteraad schrijft de in Eindhoven opgegroeide Handelse dat ze nog wel ‘een tijdlang heeft getwijfeld, maar mijn gevoel roept te hard dat ik moet stoppen‘. ,,Het wethouderschap is geen baan die je voor de helft kan doen en dat wil ik ook niet. Ik heb het zes jaar met veel plezier gedaan, maar ik heb het gevoel dat dit nu de beste keus is.”

Quote

Ik heb het zes jaar met veel plezier gedaan, maar ik heb het gevoel dat dit nu de beste keus is.

Miranda de Ruiter

De Ruiter was een nieuwkomer in de politiek toen ze in 2014 als zevende op de kieslijst van het Gemert-Bakelse CDA kwam te staan. Daarvoor werkte ze negentien jaar in de financiële sector en bij het Bernhoven-ziekenhuis in Uden.

Zware tijd

In Gemert-Bakel bestierde ze onder meer de financiën in een voor de gemeente in financieel opzicht zware tijd. ,,Toen ik begon, stond de gemeente zo’n 11 miljoen euro in de min, nu zitten we richting 8, 9 miljoen in de plus. We zijn er nog niet, maar daar ben ik toch best wel trots op ja.”

Wie haar opvolger wordt, is volgens CDA-fractievoorzitter Stefan Janszen nog niet bekend. ,,We wisten natuurlijk van haar thuissituatie, maar dit komt toch nog onverwacht. We gaan samen met de Dorpspartij bekijken hoe nu verder.” Tot die tijd worden haar taken waargenomen door collega-wethouders.

Burgemeester Michiel van Veen respecteert het besluit van De Ruiter. ,,Ik begrijp haar besluit, maar vind het uiteraard spijtig dat ze vertrekt. Wij wensen haar en haar gezin veel succes in de toekomst.”