Volledig scherm
De Keizer in Gemert staat nu al geruime tijd leeg. © ED

Monique van Kessel-Bouwdewijns nieuwe exploitant De Keizer in Gemert

GEMERT - Monique van Kessel-Bouwdewijns uit Gemert wordt de nieuwe exploitant van De Keizer in Gemert. Uiterlijk 1 september gaat de bekende horecazaak aan het Ridderplein weer open, onder de nieuwe naam Grand Café De Keizer.

De 46-jarige Van Kessel kan bogen op een jarenlange ervaring in de horeca. Zo werkte ze onder meer bij (het niet meer bestaande) uitgaanscentrum Axis aan het Binderseind in Gemert en bij kartbaan Traxx in Uden. ,,Ik was al een tijdje op zoek naar een eigen zaak en toen kwam dit voorbij. Ik heb er heel veel zin in”, vertelt ze.

Brasserie De Keizer werd afgelopen voorjaar failliet verklaard. Volgens toenmalig exploitant Paul van Thiel had dat onder meer te maken met andere zaken van de horeca-ondernemer die eerder failliet gingen. Omdat die zaken een fiscale eenheid met De Keizer vormden, werd die zaak ‘meegetrokken'. Het pand zelf was en is nog steeds eigendom van Swinkels Family Brewers.

Van Kessel wil nu ‘al het authentieke’ van De Keizer behouden. ,,Wel met een likje verf, het wordt iets moderner.” Het vernieuwde grandcafé krijgt straks een tapas-kaart, zo is de bedoeling. En de Gemertse wil op termijn ook van alles gaan organiseren. Als voorbeelden noemt ze dansavonden voor ouderen en op vrijdag speciale avonden voor jongeren. Half augustus hoopt ze open te kunnen.