De speciale units voor de ingang van de spoedeisende hulp van het Elkerliek ziekenhuis.
Volledig scherm
De speciale units voor de ingang van de spoedeisende hulp van het Elkerliek ziekenhuis. © Movico

Movico uit Deurne stelt units ter beschikking aan Elkerliek ziekenhuis

DEURNE - Het Deurnese bedrijf Movico heeft twee mobiele units ter beschikking gesteld aan het Helmondse Elkerliek ziekenhuis. De units staan bij de ingang van de spoedeisende hulp en dienen als eerste locatie waar patiënten ontvangen worden en onderzocht.

Net als hun collega's van FHT Perslucht - die een noodvoorziening bedachten voor een mogelijk tekort aan beademingsapparaten - voelde het Deurnese bedrijf Movico ook de behoefte om zich nuttig te maken in de huidige crisissituatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in mobiele units voor internationale roadshows en wereldwijde sportevenementen als de Tour de France, Dakar Rally en de Volvo Ocean Race.

Corona-uitbraak

In totaal telt de 'vloot' van Movico vijftig mobiele ruimtes die op verschillende manieren in te zetten zijn. ,,We zagen door de corona-uitbraak al onze roadshows en de overvolle kalender met sportevenementen in korte tijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. Om die reden hebben we ons tot ziekenhuizen gewend", vertelt Stefan Aspers van Movico.

,,Veel van onze units staan nu stil. We dachten dat ziekenhuizen ze misschien konden gebruiken. De zorg staan enorm onder druk en de capaciteit is beperkt. We willen de zorg maar al te graag steunen. Deze mensen staan voor een gigantische uitdaging."

Weinig publiek

Afgelopen weekend raakte het idee meteen in een stroomversnelling en werden er twee units van elk zeventig vierkante meter bij het Elkerliek geïnstalleerd. Het Eerselse bedrijf Gigant International zorgde voor de hellingen waardoor rolstoelen en brancards naar binnen kunnen. Aspers: ,,Normaal staan we op grote evenementen en hoop ik op veel publiek, maar van deze twee units hoop ik dat ze weinig publiek zullen trekken."