Volledig scherm
De winnaars van de ANWB-verkiezing. © ANWB

Museum Klok & Peel in Asten ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’, Efteling ‘Leukste uitje van Nederland’

ASTEN - Museum Klok & Peel in Asten is het ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’. Dat is de uitkomst van de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2019’. Vertegenwoordigers van het Museum Klok & Peel ontvingen donderdagavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. 

Het Boerenbondsmuseum Gemert in Gemert kreeg de zilveren award en Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom de bronzen award. De Efteling werd verkozen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2019’.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht.

Hoogste cijfers

Museum Klok & Peel scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019. 

Quote

Dit museum slaagt erin om jong en oud te enthousias­me­ren.

Een van de reacties tijdens de verkiezing

Een greep uit de reacties van leden op het winnende uitje: ‘Combinatie van een museum met een speel- en werk thema voor de kinderen’,  ‘Een ideale combinatie om kinderen te stimuleren een museum te gaan bezoeken’ en ‘Dit museum slaagt erin om jong en oud te enthousiasmeren’.

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de negende keer. 

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.