Eén van de 23 zandhopen in Deurne: deze ligt bij de rotonde bij de Europastraat in het centrum van Deurne.
Volledig scherm
Eén van de 23 zandhopen in Deurne: deze ligt bij de rotonde bij de Europastraat in het centrum van Deurne. © De Gangmakers

Mysterieuze zandhopen duiken op in Deurne: ‘Er gaan nog meer acties volgen’

FotoserieDEURNE - Na de gejatte tuinkabouter in Zeilberg en de kwestie rondom Theo en Marleen in Vlierden wordt Deurne weer geconfronteerd met een nieuw mysterie. Zandhopen. 23 stuks, om precies te zijn. 

Ze liggen op 23 verschillende plekken verspreid door het hele dorp en mensen breken in toenemende mate hun hoofd over de diepere betekenis van de zanderige bergen. Wat het er allemaal niet bepaald minder raadselachtig op maakt, is dat er in elke hoop een bordje staat met het logo van een groep die zich ‘De Gangmakers’ noemt. Ook ligt er een gele bouwhelm bij. Wie deze groepering is en wat ze van Deurnenaren wil, is vooralsnog de grote vraag.

Een anonieme woordvoerder van de Gangmakers laat wel weten dat ‘de actie de komende weken nog vervolg gaat krijgen’. ,,Ook na de carnaval gaan wij ‘An de gang’”, aldus de woordvoerder. 

Ook de gemeente Deurne heeft de zandhopen opgemerkt. ,,Zolang het binnen de perken blijft, zien wij dit als een ludieke actie. Wel gaan we ervan uit dat de mensen die de hoopjes zand neerleggen, dit later ook weer opruimen. Op enkele plekken hebben we de hoopjes zand opgeruimd. Het ging om plekken waarvan de inschatting was dat mensen het niet goed zagen liggen in het donker en dan mogelijk ten val konden komen met de fiets of te voet”, laat een woordvoerder weten.

Bekijk hieronder alle plekken waar de mysterieuze zandhopen zijn gespot door op het pijltje naar rechts te klikken in de foto.