Volledig scherm
De Kasteellaan in Heusden waar een meisje (18) werd verkracht. © Bert Jansen

Namen genoemd op sociale media die niets met verkrachtingszaak Asten-Heusden te maken hebben: ‘Kan zeer beschadigend zijn’

ASTEN-HEUSDEN - Op sociale media gaan verschillende namen rond van mensen die in verband worden gebracht met de ernstige verkrachtingszaak van de 18-jarige vrouw uit Asten-Heusden. De politie noemt het ‘zeer kwalijk’ dat mensen, die niks met de zaak te maken hebben, door anderen genoemd worden. 

De politie benadrukt dat de aangehouden man ‘de enige verdachte is in de zaak’. De 28-jarige man uit Asten-Heusden werd dinsdag al aangehouden door de politie. Dat er nu veel namen rondgaan op sociale media is volgens de politie ,,zeer kwalijk, omdat je er mensen ontzettend mee kunt beschadigen”.

Moet langer in cel blijven

De politie deelde maandag de foto van de fiets die de dader na de verkrachting achterliet. Dat leidde tot verschillende tips van mensen. Daarbij werd ook verschillende keren de naam van de verdachte genoemd. Ook het signalement past bij de verdachte. Bovendien kwam een speurhond uit in de buurt van zijn adres na het volgen van een spoor. Hij werd dinsdag aangehouden. 

Vrijdag werd duidelijk dat de verdachte nog langer in zijn cel moet blijven. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de man met twee weken verlengd. 

Moeder vond dochter

De jonge vrouw werd in de nacht van zondag op maandag van de fiets geduwd toen ze na een avond stappen alleen naar huis fietste. Dat gebeurde tussen Asten en Heusden, ter hoogte van de Kasteellaan. De dader trok haar de bosjes in en verkrachtte haar. De dochter werd uiteindelijk gevonden door haar moeder die de locatie van haar dochters telefoon volgde.

Het slachtoffer en haar familie zijn direct na de arrestatie op de hoogte gebracht. De recherche is blij met de snelle aanhouding, die vooral te danken is aan goed speurwerk en relevante tips: „Mede daardoor konden wij deze man zo snel aanhouden. Hij zit nu vast op het bureau, waar hij wordt verhoord”, zo laat de recherche weten.

Bekijk hieronder de beelden van het onderzoek ter plaatse.

Volledig scherm
De Kasteellaan in Heusden waar een meisje (18) werd verkracht. © Bert Jansen