Volledig scherm
PREMIUM
Kletsavond van de Ulewappers in de Neerkant met een optreden van Jasper van Gerwen. © FotoMeulenhof

Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.

Achteraf gezien had die halfvolle zaal ook wel iets extra's. Bezoekers konden ongegeneerd lachen en rolden bijna letterlijk van hun stoel af, hetgeen geen enkel probleem zou zijn geweest: ruimte genoeg. Voor De Ulewappers was het vooral balen, het programma wat ze in elkaar gezet hadden was van hoge kwaliteit. Vier tonpraters en drie amusementsgroepen zorgden ervoor dat Neerkant trilde op haar grondvesten. Het begon al bij de aankondiging van zijne dorstlustige hoogheid Prins Peter d'n Twidde en Prinses Chantal. Dat De Ulewappers voor dit prinselijk paar heeft gekozen, bleek een schot in de roos. Daar waar Peter nog moet wennen aan zijn rol, bleek de knappe Chantal direct het publiek om haar vingers te winden.

  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''