De initatiefnemers van Café Hennevel in Someren-Eind met vlnr. Bas van Velthoven, Michiel Vereijken, Roel Henderikx, Bart de Groot en Martijn van Eijk
Volledig scherm
De initatiefnemers van Café Hennevel in Someren-Eind met vlnr. Bas van Velthoven, Michiel Vereijken, Roel Henderikx, Bart de Groot en Martijn van Eijk © DCI media

Nieuw Café Hennevel in Someren-Eind : ‘Hangtafels meebrengen!’

SOMEREN-EIND - Wie de kom van Someren-Eind nadert, ziet de opvallende doeken met: ‘Café Hennevel, voor buitenstaanders'. ,,Daar bedoelen wij mee dat Café Hennevel ook voor mensen is die alleen zijn en moeite hebben zich ergens bij aan te sluiten, buiten én echt voor iedereen", zegt Bas van Velthoven.

Hij is met Michiel Vereijken de kartrekker van de nieuwe activiteit tijdens carnavalszaterdag op het Einderplein. Samen met Bart de Groot, Martijn van Eijk, Sjef Wijnen en Roel Henderikx , hebben bedachten ze Café Hennevel. ,,Op zaterdagmiddag is er niks te doen in 't Eind, veel jeugd gaat feesten in andere dorpen of met de bus naar Den Bosch. Met dit ongedwongen feest willen wij de Eindse carnavalsvierders in ons dorp houden,” zegt De Groot. ,,Wat drank betreft tappen wij uit een ander vaatje! Maar de feestvierders hoeven zelf geen drank mee te brengen, want er is zat. Er zijn geen hangtafels, die moeten de mensen zelf meebrengen, voor de leukste tafel is er een prijs!” 

Limburgse Zoepkoel

In het programma zijn optredens van drie Eindse blaaskapellen ingepland: d'Einder Muzikanten en de Strakke Kettingband zijn bekende namen in 't Eind, De Galblazers zijn nieuw. ..Een vriendengroep, allemaal muzikanten hebben hun instrumenten opgepoetst en na een paar repetities zijn zij klaar om Het Einderplein te veranderen in een Limburgse Zoepkoel.”

Volgens de groep zou het leuk zijn als het tijdens de eerste Café Hennevel op een ' Limburgse Boetegewoenezitting' zou gaan lijken. ,,Maar belangrijker is dat Café Hennevel een begrip gaat worden bij carnavalsvereniging De Plattevonder in Someren-Eind. Hoe?  Dat vullen de Rotten en Rottinnen zelf wel in. Voor de optredens zijn twee podia op het Einderplein, het vaste en een klein ludiek. De aankondigingen gebeuren vanaf een sinaasappelkistj.”

Meedeinende massa

In het programma is ook plek voor 4 dj's, allemaal uit 't Eind en van meerdere generaties, zij draaien hun eigen carnavalsmuziek. Zo zullen de De Limbras mogelijk voor 'Sjonkelmuziek' gaan zorgen, nummers die garant staan voor een meedeinende massa. ,,Dat weten wij niet zeker,” zegt Van Velthoven, ,,want wij laten alle dj's vrij om te draaien wat zij zelf leuk vinden. Dan is er beslist voor iedereen wat leuks bij. Carnavalsmuziek in alle breedte, dus ook apres ski.”

Wanneer is de groep tevreden? ,,Als de bezoekers van Café Hennevel na afloop zeggen: ‘Je bent stom als je er niet bent geweest'.”

Het programma met de opening van Carnaval 2020 begint zaterdagmiddag 22 februari om 14.30 uur. Café Hennevel sluit om 19.30 uur.