Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van Kingz Outdoor op De Schabbert in Gemert. © Tineke Mols

Nieuw dancefestival Hard Valley in Gemert

GEMERT - Festivalliefhebbers kunnen volgende maand in Gemert kennismaken met een nieuw evenement: Hard Valley. Als het initiatief aanslaat, volgen er ook edities in Deurne en de Kempen.

Hard Valley, dat op paaszaterdag 20 april plaatsvindt, is een initiatief van Nick Willems, eigenaar van feestcafé Mambo's in Gemert. Willems was twee jaar geleden een van de drie organisatoren van Kingz Outdoor, een behoorlijk groot opgezet festival op evenemententerrein De Schabbert, aan de West-Om. Het idee voor Kingz Outdoor ontstond na een succesvol evenement tijdens Koningsnacht op het Ridderplein, Kingz & Queenz genaamd. 

 1. Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
  PREMIUM

  Kleine kermis heeft het moeilijk: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

  DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.
 2. PREMIUM

  Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

  DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.