Brucified speelt covers van Bruce Springsteen tijdens de eerste editie van Barnfest in Heusden.
Volledig scherm
Brucified speelt covers van Bruce Springsteen tijdens de eerste editie van Barnfest in Heusden. © DCI media

Nieuw evenement Heusden gesteund door boeren

ASTEN-HEUSDEN - Het wordt weer eens tijd voor een groots dorpsfeest op het Vorstermansplein in Heusden. Buurtvereniging Antoniusstraat houdt daarom op 16 en 17 mei het eerste Barnfest. Met dank aan financiële steun van lokale boeren en tuinders.

De boeren en glastuinders in Heusden steunen het nieuwe evenement onder de naam #Boerentuinderheusden. De organisatie benaderde vele (agrarische) ondernemers. De meeste bevraagden zegden hun medewerking toe. Hoe groot de geldelijke bijdrage is houdt de organisatie in het midden. ,,Het is een fijne ruggensteun voor ons evenement”, zegt Rian Maas, een van de organisatoren.

Het oorspronkelijke plan was het nabouwen van een grote, Amerikaanse schuur midden op het dorpsplein in Heusden. Dat zou echter veel te duur worden, bleek uit navraag bij kenners uit de bouwwereld. Daarop besloot de organisatie om in mei een grote tent op het Vorstermansplein te laten bouwen. Al maanden wordt in allerlei schuren gewerkt aan attributen om de tent een Amerikaanse uitstraling te geven.

Feest voor jong en oud

Maas: ,,Jaren geleden had je de pleinfeesten in het dorp. Tijdens een vergadering van de buurtvereniging werd geopperd om zoiets te laten terugkeren. Het moet een feest voor jong en oud worden en iedereen helpt mee in de aanloop er naartoe.”

Barnfest Heusden begint op zaterdagavond 16 mei om 20.00 uur. Die avond staat in het teken van muziek. Er zijn optredens van hoofdact Brucified (covers Bruce Springsteen), R.A.T.S. en dj Kin. De zondag moet volgens Maas een echte familiedag worden. Er is muziek van Roots ‘n Rumble, dj Nick, Hillbilly Hayride en dj Ed & Leon.

Volwassenen kunnen bovendien meedoen aan trek-je-truck en voor kinderen is er onder meer een klimwand. Het verdere programma is nog in de maak, licht Maas toe. De eerste editie van Barnfest eindigt om 00.30 uur. ,,Dorpsfeesten vragen tegenwoordig iets meer dan alleen een tent en muziek. Het zou mooi zijn als het een geslaagd feest wordt en dat het een begin van een traditie is.”

Een deel van het Vorstermansplein in Heusden.
Volledig scherm
Een deel van het Vorstermansplein in Heusden. © Ton van de Meulenhof