José Gerrits, Leo Smiet en Babke Aarts (vlnr) hebben een boodschappendienst in Helenaveen opgezet.
Volledig scherm
José Gerrits, Leo Smiet en Babke Aarts (vlnr) hebben een boodschappendienst in Helenaveen opgezet. © René Manders/DCI Media

Nieuw in Helenaveen: boodschappen en medicijnen aan huis

HELENAVEEN - In Helenaveen is de dorpswinkel vanwege corona al een paar weken dicht. Om oudere en/of kwetsbare inwoners tegemoet te komen, is een boodschappendienst gestart.

De Peelbascule in Helenaveen is een streekproductenwinkel die al jaren met succes gerund wordt door vrijwilligers. Het is tevens ook de enige winkel dorp waar inwoners normaal voor de kleine boodschappen zoals koffie, melk en brood terechtkunnen. Vanwege de coronamaatregelen hebben zij al een aantal weken de deuren moeten sluiten.

De vrijwilligers van de Peelbascule hebben daarom in samenwerking met de Dorpsraad een boodschappenservicedienst opgezet. Initiatiefnemers Nicole de Boer José Gerrits, Leo Smiet en Babke Aarts , aangevuld met vrijwilligsters Annie Luyten en Kim van Neerven, hopen zo iets te kunnen betekenen voor de kwetsbare zelfstandig wonende dorpsbewoners.

Dokterspost en PostNL-punt ook dicht

Quote

Samen willen wij door deze heel vervelende en ernstige crisis komen en onze kwetsbare inwoners zo veel mogelijk beschermen

Nicole de Boer

De Boer: ,,Helenaveen is een dorp waar de saamhorigheid en betrokkenheid groot zijn. Het RIVM heeft de maatregelen sinds vorige week voor langere tijd aangescherpt. Wij vonden het daarom belangrijk om deze servicedienst op te starten voor onze inwoners die zelf geen boodschappen kunnen of mogen doen en daarbij ook geen hulp kunnen ontvangen. Voor hen halen wij dan de noodzakelijke boodschappen. Door de coronamaatregelen is ook de dokterspost en het PostNL-punt gesloten. In overleg met de apotheek kunnen wij ook medicijnen bezorgen. Pakketten bestemd voor PostNL kunnen door ons opgehaald worden. Dit gebeurt allemaal volgens de RIVM-richtlijnen. De dorpsraad heeft een pinapparaat beschikbaar gesteld zodat er contactloos afgerekend kan worden. Men kan ook kiezen om het bedrag contant in een envelop te doen, maar als men het liever overmaakt kan dat natuurlijk ook. Samen willen wij door deze heel vervelende en ernstige crisis komen en onze kwetsbare inwoners zo veel mogelijk beschermen.’’

De boodschappenservicedienst wil ook in samenspraak met de dorpsraad telefonisch een luisterend oor bieden voor mensen die daar behoefte aan hebben. Vrijwilligers staan klaar voor iedere hulpvraag. Samen wordt gekeken naar oplossingen. 

Van maandag tot en met zaterdag kan tussen 08.00 en 11.00 uur via telefoon (06-42111165) of e-mail contact worden opgenomen. De boodschappen worden al die dagen tussen 15.00 en 17.00 uur bezorgd. Medicijnen worden van maandag tot en met vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur afgeleverd.