Volledig scherm
Recreatiepark Prinsenmeer. © Ronald Otter

Nieuw sportevenement in Ommel: duatlon bij Prinsenmeer

OMMEL - Ommel is een nieuw sportevenement rijker. Zondag 29 december vindt de eerste Cross Duatlon plaats op de Oostappense Heide. De voorbode van een triatlon het komend jaar.

Een van de initiatiefnemers is voormalig professioneel veldrijdster Sanne van Paassen. Volgens haar is vakantiepark Prinsenmeer de ideale uitvalsbasis. ,,In de Peel is er geen plek die zo compact en compleet is als Prinsenmeer voor hetgeen wij als organisatie voor ogen hebben. De bossen rondom het park bieden bovendien een toegankelijk maar toch uitdagend parcours.”

De keuze voor deze locatie heeft ook te maken met een plan voor 2020. Organisator triatlonvereniging De Punderman wil dan een triatlon houden en de recreatieplas op het park kan daarbij worden gebruikt.

Het doel is dat iedereen mee kan doen aan de sportieve wedstrijd. Ben je niet zo goed in fietsen of hardlopen, dan kun je volgens Van Paassen en mede-initiatiefnemer Ton van Empel in teamverband meedoen. ,,En heb je geen sportief maatje beschikbaar, dan bieden we de mogelijkheid bij inschrijving om je door ons te laten koppelen zodat je toch kunt starten als duo of trio.”

Het parcours van run-bike-run gaat over de Oostappense Heide. In dit gebied ligt onder meer de ‘puddingberg’ die een rol speelt bij het mountainbikegedeelte. Er is een lange wedstrijd en een korte. Eerstgenoemd parcours bestaat uit zeven kilometer hardlopen, twintig kilometer fietsen en weer 3,5 kilometer rennen. De korte variant: 3,5 km lopen, tien km fietsen en twee km hardlopen.

De inschrijfkosten voor de korte afstand bedragen twintig euro en voor de lange afstand 25 euro. Duo’s/trio’s betalen 35 euro om aan de start te komen.