Volledig scherm
Archieffoto van de voormalige Goossens-garage aan het Stationsplein in Deurne. © FotoMeulenhof

Nieuwbouw Stationsplein Deurne stap dichterbij

DEN HAAG/DEURNE - De bouw van twaalf appartementen en horeca op de vervallen hoek Spoorlaan-Stationsplein in Deurne is een stap dichterbij gekomen. 

De Raad van State heeft het bestemmingsplan overeind gelaten waartegen twee omwonenden in beroep gingen bij de hoogste bestuursrechter.

Het gaat om de locatie van het voormalige horecabedrijf Stationszicht en garagebedrijf Goossens. Projectontwikkelaar Woonveste wil daar twaalf appartementen gaan neerzetten met horeca op de begane grond.

De Raad van State hield het bestemmingsplan overeind maar dat ging niet zonder slag of stoot. De gemeente had namelijk de behoefte aan de appartementen niet hard genoeg onderbouwd. Pas in een nader document in september dit jaar wist de gemeente het bestemmingsplan uit 2018 aan te vullen. 

De appartementen zijn bestemd voor goedkope en middeldure huur. Woonveste heeft te kennen gegeven te wachten met bouwen tot alle procedures zijn afgerond. De vergunningsprocedure loopt nog. Die vergunning is al wel verleend maar er zijn bezwaren ingediend.

Twee Deurenaren die het bestemmingsplan aanvochten zeggen dat er te weinig parkeerruimte is voor de appartementenbewoners en het horecabedrijf. Verder vreest een van hen voor zijn privacy omdat hij de appartementen pal naast zijn huis krijgt.