Volledig scherm
Toneelgroep Onderling Kunstgenot repeteert een wagenspel in eerdere jaren. © Anja Ligtenberg

Onderling Kunstgenot uit Asten-Heusden toert door Peel met wagenspel over 3 musketiers

 
ASTEN-HEUSDEN - Toneelvereniging Onderling Kunstgenot uit Asten-Heusden trekt vanaf zondag 7 juli op verschillende dagen door de straten van Heusden, Asten en Deurne met haar traditionele wagenspel. Dit keer vertolken de spelers het stuk 'Een voor allen en allen voor een'. 

Daarin gaan drie musketiers in opdracht van koning Lodewijk XVI op zoek naar zijn ontvoerde dochter. Deze prinses Marie is in de macht van graaf Henri-Louis van Rochefort. Haar terughalen verloopt allerminst volgens plan, wat leidt tot allerlei komische verwikkelingen met een musketier die zijn zin vergeet, de sluwe graaf die niet zo sluw blijkt te zijn, de prinses die het wachten beu is en de koning die eigenlijk meer thuishoort in een Shakespearestuk. 

De 94 jaar oude toneelclub, met ruim vijftig leden van wie ongeveer een derde deel jeugdleden, voert al jarenlang vrijwel elke zomer een wagenspel op. Deze zomer spelen ze het acht keer: op zondag 7 juli om 15.00 uur bij het Rijtven in Deurne en om 17.30 uur bij Camping de Peel in Heusden; op maandag 8 juli om 19.00 uur bij De Lisse in Asten en om 20.30 uur bij Jonosh in Heusden; op woensdag 10 juli om 19.00 uur op de Hooidries in Heusden en om 20.30 uur bij de Familie Loomans aan de Zeilhoekweg 2 in Heusden; tot slot op zaterdag 13 juli om 19.00 uur op de Vlinkert in Heusden en om 20.30 uur bij de Familie Geboers aan de Ospelerweg 5 in Heusden. 

Na afloop van iedere opvoering wordt er rondgegaan met de pet.