Volledig scherm
PREMIUM
Deurne glastuinbouwgebied

Onderzoek naar aardwarmte voor glastuinbouwgebied Deurne moet over

DEURNE - Het toekomstige glastuinbouwgebied in Deurne loopt wederom vertraging op. Eerdere onderzoeken naar de mogelijkheden om daar aardwarmte te winnen moeten opnieuw worden uitgevoerd. Dit betekent dat de productie van aardwarmte, als dit al mogelijk is, op z'n vroegst in 2024 van start kan gaan.

De glastuinbouwers die zich in het toekomstige gebied willen vestigen, zullen hun lange adem opnieuw moeten verlengen. Het glastuinbouwproject - dat volgens planning langs de provinciale weg N270 in Deurne moet verrijzen - stuit opnieuw op een tegenvaller. De planning van het onderzoek naar de mogelijkheid om de energie voor de kassen uit aardwarmte te halen, loopt minstens twee jaar uit.

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.