Volledig scherm
Irma van Goch © ED

Onis stopt met steunpunt mantelzorg in Asten

ASTEN - Welzijnsorganisatie Onis stopt per 1 maart volgend jaar met het steunpunt mantelzorg. Dat besluit is een direct gevolg van de bezuinigingen vanuit de gemeente Asten. Snijden in het sociale werk betekent volgens directeur Irma van Goch dat zorgkosten in de toekomst kunnen toenemen.

Asten heeft op 5 november besloten om de subsidie van professionele instellingen niet te indexeren. Verder wil Asten dat Onis Automaatje blijft draaien, een project waarbij vrijwilligers mensen rondbrengen tegen een geringe vergoeding. Hier staat volgens Onis geen bedrag tegenover. Dat betekent dat de welzijnsorganisatie 33.000 euro elders moet schrappen. ,,We realiseren ons dat het besluit voor tal van mantelzorgers betekent dat zij geen ondersteuning meer zullen ontvangen. Informatie en advies, een luisterend oor, cursussen en ontspanning zijn zaken die het steunpunt biedt en die mantelzorgers helpen om hun taak te verlichten. En het zo langer vol te houden.”

Van Goch vermoedt dat dit besluit op de lange termijn leidt tot hogere zorgkosten. ,,Zelfs nu het begrip mantelzorg bekend is en veel zorgorganisaties aangeven hier aandacht voor te hebben blijkt in de praktijk dat de druk op de zorg betekent dat de mantelzorger op de tweede plaats komt.”

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.