Flikken Lierop
Volledig scherm
Flikken Lierop © Rinus Van Houts

Ons kent Ons in Lierop

LIEROP - Eigen volk als deelnemers van de Bonte Avond, dat is wat de Lieropse mensen willen, en van de Kauwvoetjes ook krijgen. Met dit ons kent ons gevoel gaan ze er in zaal van Oosterhout eens goed voor zitten.

Een keur van Lieropse artiesten waren er voor de lach. Tussen deze optredens door was er de Jeugd van de Kauw Voetjes met een handdoek-striptease en een erg leuke demo kunstzwemmen.

Ook de dames en heer van dansgroep Demarrage hadden zich goed voorbereid, vooral de dans uit de film Mary Poppins was van grote klasse. Het publiek én de muzikanten van de Koepelblaozers lieten dat goed merken. Dat het programma wat later begon had trouwens niemand in de gaten dankzij hun muziek.

Dansgroep Demarrage
Volledig scherm
Dansgroep Demarrage © Rinus Van Houts

,,We zijn veel te weten gekomen over ons Lierop door het optreden van de Vier van Lierop”, zei presentatrice Esmee na het optreden van de groep Flikken Lierop. Op hun zoektocht naar de verdwenen Prins Thijs betrokken zij ‘heel’ Lierop. ,,Er was een jaar dat de ‘verkeerde’ prins werd gevraagd, een vergissing. Veel mensen deden daarom net of ze hem leuk vonden!”

Rode draad was nep-prins Arno die op de verkeerde momenten luidruchtig ‘alaaf’ riep en al vloekend weg liep toen Thijs was gevonden. Met de slotzin ‘We zijn er, dus lieve mensen. Houdoe he ho ho’, besloten de Vier van Lieshouten hun vermakelijk optreden.

Ook S.L.A.P. kozen voor een Lierops onderwerp. De geruchten dat pastoor Jan Zwiers in Rome een Paus-cursus aan het volgen was werd door een Prinsenkoor in de kerk bezongen.

Reservepastoor Jan van Gastel hield er zo zijn eigen maniertjes op na. Hij wil de hosties vervangen door frikandellen en stuurde zijn misdienaars de zaal in om te collecteren. Die vroegen geen geld maar consumptiebonnen. Op de kansel werd bekendgemaakt dat Van Gastel zondag aanstaande geen mis zal doen, hij ligt dan met een snotneus in bed.  

Appie Jean en T from the Tees presteerden het om foto's van Lierop te voorzien van komische rapteksten. Zij besloten met: ‘Wij zijn van Someren het schoonste stukske grond, ut is top top in het schone Lierop’.