Volledig scherm
Gemeentehuis Deurne gaat op de schop; ook de zijkant van het gebouw zal worden aangepast. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ontwerpteam verbouwing gemeentehuis Deurne bekend

DEURNE - Deurne heeft het team samengesteld dat aan de slag gaat met de verbouwing van het gemeentehuis. Begin volgend jaar worden de eerste schetsontwerpen gemaakt. 

De bedrijven die zich zullen buigen over het ontwerp zijn architect LSWA Architecten (Oirschot), interieurarchitect Burobas (Eindhoven),  adviseurs over brandveiligheid en de elektronische en werktuigbouwkundige installaties Huisman & Van Muijen (Den Bosch) en constructeur Bolwerk Weekers (Deurne). Bij het ontwerp worden wensen en ideeën van inwoners en gebruikers meegenomen. 
De gemeenteraad van Deurne stemde eind 2017 in met de verbouwing van het gemeentehuis. Zij stelden in totaal een budget beschikbaar van 8.3 miljoen euro. Relatieve haast is geboden omdat het gebouw niet meer voldoet aan de brandveiligheidseisen.  Deurne heeft van de Veiligheidsregio drie jaar de tijd gekregen om dat op orde te brengen. Daarnaast wil de gemeente zowel het gebouw als de organisatie omvormen tot een open en gastvrij huis voor alle Deurnenaren met modernere dienstverlening. Ook moet het gebouw energiezuiniger worden. 

In het gebouw werken dagelijks ongeveer 320 mensen. Dat zijn werknemers van de gemeente, Peelgemeenten, Zorg in Deurne, LEVgroep, Senzer, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, MEE, politie en VVV. 

De verbouwing vindt plaats in 2020 en 2021; de geplande opening is halverwege 2021. Vooruitlopend op de heropening gaat de gemeente proefdraaien met de inzet van een gastheer of -vrouw en flexibele openingstijden. Zo zal het gemeentehuis een tijdlang op zaterdag open zijn om te bekijken of dat beter aansluit bij de behoeften van de inwoners. 

Ook werd bekend dat er vanaf half december cameratoezicht wordt ingevoerd in het gemeentehuis.  De beelden worden niet permanent uitgelezen, maar worden alleen bekeken na een incident en als daar toestemming voor is gegeven.