Huisarts Geert Oerlemans en huisarts-in-opleiding Lucas Voets (l) in de isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel, waar mensen zich met coronaklachten kunnen melden.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Geert Oerlemans en huisarts-in-opleiding Lucas Voets (l) in de isolatiepraktijk in Aarle-Rixtel, waar mensen zich met coronaklachten kunnen melden. © René Manders/DCI Media

Ook bij huisartsen kleuren de coronakaarten Zuidoost-Brabant rood

HELMOND - Huisartsen uit Helmond en De Peel hebben de afgelopen maanden hun handen vol gehad aan intensieve zorg voor coronapatiënten. Meer dan hun collega's in bijvoorbeeld De Kempen, blijkt uit onderzoek onder ruim duizend praktijken door heel Nederland.

Het gaat dan om patiënten die niet in ziekenhuizen of verpleeghuizen zijn opgenomen, maar er bijvoorbeeld samen met de arts voor kozen thuis (meestal in het verzorgingshuis) ziek te blijven. In veel gevallen kregen ze daar zuurstof toegediend via een masker of neusbril (15 procent), morfine voor verlichting van kortademigheid (75 procent) of een middel als midazolam om het bewustzijn te verlagen (50 procent).