Arno Kantelberg in zijn geboorteplaats Gemert, waarvan hij graag een keer prins wil worden.
Volledig scherm
Arno Kantelberg in zijn geboorteplaats Gemert, waarvan hij graag een keer prins wil worden. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Open sollicitatie van Arno Kantelberg bij Jinek: ‘Ik wil prins van Gemert worden’

GEMERT - Het was een open sollicitatie op de landelijke tv: Arno Kantelberg zei dinsdag bij Jinek dat hij graag carnavalsprins van zijn geboorteplaats Gemert wil worden. Een jeugddroom voor de  hoofdredacteur van Esquire. Kan die vervuld worden?

Dat lijkt een moeilijke missie. Aan één van de vijf voorwaarden die De Drumknaauwers stellen, voldoet Kantelberg niet. De prins moet in Gemert wonen, zegt geheimskrééver/secretaris Anthony Vogels.  En Kantelberg zit in Amsterdam. Dat is vanuit Waeverstad - zeg maar - bij Hoevelaken linksaf. Vogels biedt echter een opening: ,,We zouden daar eventueel van af kunnen wijken. Als iemand duidelijk affiniteit met Gemert heeft.” Aan de andere eisen voldoet Kantelberg wel: hij is een man, heeft een partner, is ouder dan 25 en jonger dan 56 jaar. 

Net als bij het Songfestival

Hoe word je prins van De Drumknaauwers? Vogels: ,,Iemand moet jou voordragen. Dat kan tot halfvasten. Een raad van elf wijze mannen en vrouwen buigt zich over de kandidaten en geven scores, net als bij het Songfestival. Degene met de meeste punten, wordt gevraagd.  Als hij niet wil, dan gaan we naar nummer twee op de lijst.”

Heeft Kantelberg iemand die hem kan voordragen? ,,Mijn ome Piet is ooit prins van de Drumknaauwers geweest. Was een goeie prins, want je kon ontzettend met hem lachen, en hij was ook buiten de carnaval een dorstlustige hoogheid. Maar die leeft niet meer, en mijn tante Jo, de prinsin, helaas ook niet meer. Dus misschien kan mijn tante Annie een goed woordje voor me doen. Met een borreltje krijg ik die wel zo ver”, aldus de mode-goeroe.

,,Trouwens, mijn opa Janus Kantelberg was ook nog ooit prins in het bejaardenhuis Ruijschenbergh. Carnaval zit de Kantelbergs in het bloed.”

Zorro

Quote

Eva Jinek komt gezellig een grote pils mee drinken

Arno Kantelberg, Kandidaat-prins

Heeft u al reacties gehad uit het Gimmertse? ,,Mijn jeugdvriend Johan Peeters stuurde me een oude carnavalsfoto van de kleuterschool, nog aan de Pastoor Attendorenstraat. Allebei als Zorro verkleed met een geschminkte snor (al vermoed ik dat weinig mensen nog weten wie Zorro was).”

En wat heeft u als prins te bieden? ,,Een hoop gezelligheid voor de mensen. De rest van het jaar doen we al druk genoeg. En al die Gemertenaren die zijn uitgewaaid, voor werk of studie of de liefde, halen we op de zondag van de optocht naar Dientje. En Eva (Jinek) komt gezellig een grote pils mee drinken.”

Dientje gaat na deze carnaval dicht. ,,Die gooien we speciaal voor die zondag open uiteraard. Carnaval in Gemert zonder Dientje is tenslotte geen carnaval.”