Volledig scherm
Openluchtmis bij het Esdonks kapelleke © ED

Openluchtmis bij Esdonks Kapelleke

GEMERT - Voor de 39e keer wordt zondag 21 juli een openluchtmis bij het Esdonks Kapelleke opgedragen ter ere van de H. Maria Magdalena, de patrones van de kapel. De mis begint om 10.30 uur.

Met roestige spijkers ging men eeuwen geleden in stilte ter bedevaart naar de lemen voorganger van deze kapel, door een Spaanse officier gesticht uit dankbaarheid voor zijn genezing. Pelgrims hoopten van hun zweren en andere huidaandoeningen af te raken. De kapel werd in 1695 door Everardus Cillis van Sepperen, rentmeester van de Duitse Orde, herbouwd in steen.  

Pastor Cândido Sousa Luhuma van de parochie van de H. Willibrordus Gemert-Bakel gaat voor, de collecte is bestemd voor zijn thuisland, Angola. Les Chanteurs uit Gemert luisteren de mis op. Na afloop is  er gratis thee, koffie of gewoon water. 

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.