Clown Bassie trad in 2009 op in het openluchttheater De Donck.
Volledig scherm
Clown Bassie trad in 2009 op in het openluchttheater De Donck. © Irene Wouters

Openluchttheaters in de Peel schrappen zeker 20 voorstellingen

SOMEREN - Zeker twintig voorstellingen in de openluchttheaters in Someren en Mariahout en het Helmondse Caratpaviljoen gaan de komende maanden niet door vanwege de coronacrisis. De Donck richt de pijlen zelfs al op 2021.

 In mei stonden zes voorstellingen gepland van de jeugdspelersgroep met de titel Midzomernachtsdroom van William Shakespeare. De volwassenen zouden in september zes keer de voorstelling Duivelskwartier van Eric Vink op de planken van openluchttheater De Donck in Someren brengen. Door al die data kan nu een streep. Het bestuur van toneelvereniging De Speledonckers heeft alle voorstellingen van dit jaar afgeblazen vanwege het coronavirus.

Het bestuur noemt het op de eigen Facebookpagina ontzettend jammer dat die beslissing nodig was. ‘We hopen daarom volgend jaar op extra veel bezoekers in ons mooie natuurtheater, die komen genieten van de voorstellingen!’

Vooralsnog blijft ook de Klirrekast gesloten. Dat is het gebouw waar alle kleding van de voorstellingen is opgeslagen. Daar vindt ook de verhuur van kledij plaats. Normaal is dit pand aan de parkeerplaats van het theater aan de Doncksedreef iedere dinsdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur geopend.

Mariahout overlegt met artiesten

Het openluchttheater in Mariahout heeft alle evenementen, concerten en voorstellingen tot 1 juni geschrapt. Het bestuur gaat in overleg met het management van artiesten om een ‘passende oplossing’ te zoeken. Op het programma stond onder meer een optreden van zanger Douwe Bob (23 mei).

Caratconcerten beginnen op 5 juli

Het Caratpaviljoen in Helmond zou vanaf begin mei decor zijn van de jaarlijkse Caratconcerten. Het bestuur heeft nu besloten om álle concerten in de maanden mei en juni te annuleren. ‘Wij hebben besloten om, anders dan de richtlijnen van de overheid, ook juni te annuleren. Dat is omdat alle muziekgezelschappen tot die datum geen repetities mogen houden en wij er van uitgaan dat zij graag eerst zelf bij elkaar komen en weer kunnen repeteren voordat een concert gegeven wordt.’

Het Caratbestuur hoopt op deze manier ‘afzeggingen en teleurstellingen te voorkomen en duidelijkheid te geven aan zowel de optredende muzikanten als de bezoekers’. Het eerstvolgende concert zal plaatsvinden op 5 juli.