Volledig scherm
Het vervallen pand van Van de Vrande. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Oplossing in zicht voor pand ‘Van de Vrande’ in Beek en Donk

BEEK EN DONK - Kragt Vastgoed is de nieuwe eigenaar van het oude, vervallen pand van bouwmachinebedrijf Van de Vrande  in Beek en Donk. Het markante gebouw op de de hoek van de Monseigneur Verhagenstraat/Bosscheweg staat al jaren leeg. Kragt Vastgoed gaat nu bekijken wat de beste invulling is voor deze plek.

In 2009 verhuisde Van de Vrande naar een nieuw pand, enkele honderden meters verder aan de Bosscheweg. Toentertijd waren er al plannen voor nieuwbouw, maar deze kwamen niet van de grond. In de tussenliggende jaren werd het wel gebruikt als opslag, maar aan de panden zelf werd niets meer gedaan. De plek en het pand raakten in verval.  Nu heeft Kragt Vastgoed uit Eindhoven de stap gewaagd en hoopt het op die plek binnen enkele jaren een nieuw plan te realiseren. ,,Met ons bedrijf richten we ons eigenlijk meer op de grote steden in Brabant, maar ik woon zelf in Beek en Donk en zag die plek de laatste jaren achteruit gaan", legt Alex Hupkes van Kragt Vastgoed uit. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met herontwikkeling van probleemgebieden en gebouwen met een voorliefde voor historisch erfgoed.

Met de gemeente Laarbeek heeft Hupkes inmiddels al enkel gesprekken gevoerd en volgens hem is het college in principe welwillend om mee te werken. Wat er precies gaat komen, dat is nog niet duidelijk. ,,Het zou een mooie plek zijn voor huurappartementen voor starters en eengezinswoningen. We voeren nu een onderzoek uit om te peilen waar precies behoefte aan is.”