Jongerencentrum Cendra in Aarle-Rixtel.
Volledig scherm
Jongerencentrum Cendra in Aarle-Rixtel. © Foto van de Meulenhof/Dave Hendr

Oplossing voor jongerenwerk Laarbeek

LAARBEEK - Sebastiaan Rohde wordt als  jongerenwerker in Laarbeek opgevolgd door één of twee medewerkers van de LEV-Groep. Het contract van Rhode liep eind vorige maand af. In zijn vervanging is per direct voorzien. Dat zegt interim-directeur Hugo Greeven van welzijnsorganisatie Vierbinden. Hij wil nog geen namen noemen.

Daarmee houdt de LEV-Groep, die het welzijnswerk van Vierbinden gaat overnemen, zich aan de afspraak. Volgens Greeven worden er meerder sporen gevolgd: ,,Allereerst het gangbare straathoekwerk. We gaan kijken op plekken waar jongeren samenkomen. Verder vervolgen we waar Sebastiaan al mee was begonnen: het leggen van verbindingen, onder andere met de scholen. En pakken het preventieve jongerenwerk op, gericht op de jongere groepen. We willen niet alleen reageren op overlast.”

Ideaal

Nog een belangrijke ontwikkeling: ,,We hebben een werkgroep ingesteld, vanuit LEV en Vierbinden, om te komen tot een ‘ideaalplan’. Hierin beschrijven we de verschillende facetten van het jongerenwerk, vanuit de Laarbeekse problematiek: wat heeft Laarbeek nou precies nodig? Daarover hebben we enige tijd geleden overleg gehad met de burgemeester", aldus Greeven. 

Hij geeft nog eens aan dat er wellicht meer in petto is: ,,Aan de hand van het plan willen we kijken of er mogelijk extra middelen zijn voor uitbreiding van de formatie. Als je 101 dingen wil doen, kan dat niet in de huidige 28 uur.”