Volledig scherm
De Sprank in De Mortel herbergt naast een Gezondheidscentrum ook Kindcentrum Kleinerf en een gemeenschapshuis. © FotoMeulenhof

Oppositie wil extra raadsvergadering over De Sprank in De Mortel

GEMERT-BAKEL - De drie oppositiepartijen in de gemeenteraad van Gemert-Bakel willen dat er op korte termijn een extra raadsvergadering komt over de verkoop van een deel van De Sprank in De Mortel.

Lokale Realisten & D66, SP en VVD willen over die voorgenomen verkoop in debat gaan omdat ze vinden dat 'het besluit tot verkoop van een deel van De Sprank ingrijpende gevolgen kan hebben voor onze gemeente en met name de inwoners van De Mortel'. 

Burgemeester en wethouders besloten eind vorig jaar het Gezondheidscentrum, dat in De Sprank zit, te verkopen aan Carlo Hazenberg, die er nu al een praktijk voor fysiotherapie in runt. De daadwerkelijke verkoop heeft echter nog niet plaatsgevonden. Stuurgroep De Mortel is niet blij met het plan omdat het dorp daarmee de regio over het gebouw als geheel kwijtraakt.

De oppositie wil dat de ingelaste raadsvergadering op korte termijn plaatsvindt, omdat burgemeester en wethouders op 8 oktober over de precieze verkoopvoorwaarden wil besluiten.  Of het verzoek van de partijen wordt ingewilligd en wanneer de extra vergadering plaatsvindt, is nog niet bekend.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.