Volledig scherm
PREMIUM
Frans Mennen (links) en Cor Aldenzee. © FotoMeulenhof

Organisatie Milluse bonte avonden geeft stokje na dertig jaar door

MILHEEZE - ,,Het is tijd voor een frisse wind’’, vertelt Frans Mennen. ,,Wij hebben dit ruim dertig jaar met veel plezier gedaan.’’ ,,Tijd voor verjonging’’, beaamt Cor Aldenzee. Ze stoppen na ruim dertig jaar met de organisatie van de Milluse bonte avonden van carnavalsvereniging De Veenmollen.

Mennen en Aldenzee zijn afgelopen weekeinde gehuldigd en hebben de titel Erelid van Verdienste van De Veenmollen gekregen. Mennen begon in 1980 als kletser op de Milluse bonte avonden. ,,Ik had elk jaar wel weer positieve kritiek over het geluid en zaalindeling. Op een gegeven moment zei Thomas Peters die als bestuurslid de organisatie hiervan in handen had: ‘Ge komt het zelf maar mee organiseren’. Daar heb ik meteen ja op gezegd.’’

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.