Volledig scherm
© ThinkStock

Ouderenwoning in kantoren Deurne

DEURNE - Drie kantoorpanden en een huis in het centrum van Deurne worden op korte termijn omgebouwd tot in totaal vier woningen voor ouderen. De gemeente stemt in met de nieuwbouw. 

 In Deurne klinkt steeds vaker de roep om leegstaande panden een nieuwe bestemming te geven door er woningen van te maken. Met het goedkeuren van de plannen voor het gebouw met drie kantoorpanden en een woning aan de Derpsestraat 1 a, b en c komt de gemeente tegemoet aan die wens van verschillende politieke partijen.

Burgemeester en wethouders stemden deze week in met een vergunning die nieuwbouw en wonen in het gebouw mogelijk maakt. De ruimtes worden op korte termijn nieuw leven ingeblazen door Villanueva Architect uit Eindhoven.

De kantoorruimtes blijken steeds lastiger te verhuren, aldus  architect Dennis Villanueva namens de indiener van het plan, M. van Bussel. Vanwege de vraag naar woonruimte in Deurne is de nieuwe functie voor het gebouw volgens hen een uitkomst. Dit voorkomt ook toekomstige leegstand van de kantoorruimtes en verloedering van de omgeving, aldus Villanueva.

Op het perceel ligt een gemengde bestemming, namelijk wonen en een bedrijfsfunctie. De gemeente is bereid af te wijken van het bestemmingsplan en er zijn ook geen stedenbouwkundige bezwaren.

De woningen zullen als koopwoningen worden aangeboden. Ze worden speciaal geschikt gemaakt voor senioren. De vijf benodigde parkeerplaatsen worden op eigen terrein gerealiseerd. Op het perceel komen verder privétuinen, groendaken met dakterrassen en een gezamenlijke binnentuin.

Met het nieuwe plan kan de bouwlust de komende tijd niet op in de Derpsestraat. Onlangs gingen bij de gemeenteraad de lichten op groen voor de bouw van zeven rijwoningen, twaalf tweekappers, zeven patiowoningen en acht ‘XL’ tweekappers tussen de Derpsestraat en Toon Kortoomslaan in.