Volledig scherm
In de omgeving van natuurgebied de Stippelberg lopen nog steeds 3 moeflons rond. © ED

Partij voor de Dieren: moeflons Milheeze moeten blijven leven

DEN BOSCH/MILHEEZE - De 3 nog levende moeflons (red. soort wilde schaap) die in de omgeving van Milheeze rondzwerven, mogen niet worden afgeschoten.  Dat stelt de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in vragen aan Gedeputeerde Staten.

De partij vraagt zich tegelijkertijd af waarom 3 van de in totaal 6 wilde bergschapen in Milheeze inmiddels wél zijn afgeschoten, zoals vorige week bekend werd gemaakt.  Moeflons komen in verschillende delen van het land voor, stelt de fractie. ‘Is er in Nederland niemand die de kennis had om, al dan niet na de dieren te verdoven, de moeflons te vangen en daarna eventueel in te brengen bij een van de kuddes die Nederland rijk is?‘

De Partij voor de Dieren wil ook van GS weten hoeveel pogingen de gemeente Gemert-Bakel eerder heeft gedaan om de dieren middels verdoving te vangen. 

De gemeente Gemert-Bakel zit al maanden met de kwestie van de loslopende moeflons in haar maag. De wilde bergschapen kunnen niet alleen voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen, maar ook ziektes op andere dieren overbrengen. Pogingen om de dieren te vangen liepen eerder op niets uit.

  1. Mien Jonkers uit Bakel zestig jaar bij ‘vrouwenbond’
    PREMIUM

    Mien Jonkers uit Bakel zestig jaar bij ‘vrouwen­bond’

    BAKEL - ,,Het was leuk dat je af en toe eens weg mocht. Dan was ik er altijd bij. We gingen wel eens naar de dierentuin. Ook waren er bijeenkomsten waarbij bijvoorbeeld de huisarts wat kwam vertellen.” Het is voor mevrouw Mien Jonkers (87) uit Bakel niet meer zo makkelijk om veel details uit haar geheugen op te vissen over de zestig jaar dat ze bij 'den Vrouwenbond' was. Die heet overigens tegenwoordig Katholieke Vrouwen Beweging Bakel Milheeze.