Volledig scherm
PREMIUM
Muziekfestival Misty Fields vindt plaats bij een klein bos naast nationaal park De Groote Peel. © Misty Fields

Party-plastic passé bij festival Misty Fields in Asten-Heusden

PollASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.

Voor Misty Fields is duurzaamheid voortaan bloedserieus. Er is na editie 2018 een heus meerjarenplan opgesteld, met concrete doelen. Het is eigenlijk vrij logisch, stelt Liebrechts. Want het festival, begin september toe aan zijn veertiende editie, vindt plaats op de grond van de biologische boerderij van de familie Leenders en dat terrein grenst aan nationaal park De Groote Peel. Liebrechts: „Voorzichtig omgaan met de omgeving is voor ons gewoon iets wat we móeten doen.”

  1. Lieshoutse vindt herdenkingsplaatje op fietspad

    Lieshoutse vindt herden­kings­plaat­je op fietspad

    LIESHOUT - Een glimmend plaatje ligt midden op het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Anita Slaats-Damen ziet het liggen terwijl ze van Lieshout richting Gerwen fietst. Ze stopt, raapt het op en ziet dan pas dat het om een plaatje gaat met waarschijnlijk veel emotionele waarde. Nel van de Ven-Van Berkel overleed recent op 95-jarige leeftijd, haar man Jan stierf vijf jaar geleden toen hij 90 was. Daarnaast staat er de tekst ‘Zoon Rob’ met daarnaast een afbeelding van twee rode rozen.