Volledig scherm
PREMIUM
Muziekfestival Misty Fields vindt plaats bij een klein bos naast nationaal park De Groote Peel. © Misty Fields

Party-plastic passé bij festival Misty Fields in Asten-Heusden

PollASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.

Voor Misty Fields is duurzaamheid voortaan bloedserieus. Er is na editie 2018 een heus meerjarenplan opgesteld, met concrete doelen. Het is eigenlijk vrij logisch, stelt Liebrechts. Want het festival, begin september toe aan zijn veertiende editie, vindt plaats op de grond van de biologische boerderij van de familie Leenders en dat terrein grenst aan nationaal park De Groote Peel. Liebrechts: „Voorzichtig omgaan met de omgeving is voor ons gewoon iets wat we móeten doen.”

  1. Onrust in de landbouwsector betekent nieuwe hoop voor nertsenfokkers

    Onrust in de landbouw­sec­tor betekent nieuwe hoop voor nertsenfok­kers

    GEMERT-BAKEL - Brabant heeft een zware inbreng als het gaat om nertsenhouderijen, hier worden meer dan de helft van alle pelsdieren gefokt, in Gemert-Bakel zelfs ongeveer een kwart. In 2013 werd een wet aangenomen die pelsdierhouders dwingt te stoppen in 2024 en er is géén opkoopregeling. Maar die wet staat nu ter discussie. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de nertsenhouders over aanpassingen van de wet.