Volledig scherm
The Passion in Milheeze (archieffoto 2018). © Jeanne van Ansem

Passion Milheeze krijgt opvolger

MILHEEZE - Na het overweldigende succes van The Passion in 2018 is Stichting Passie voor Milheeze gestart met de organisatie van een volgend evenement: Warm Welkom in 2020. Een groot muzikaal evenement waarin het kerstverhaal centraal staat.

Zondag 15 december vindt de aftrap van het nieuwe evenement plaats bij de kerstboom op het Kerkplein in Milheeze. ,,Dat we met The Passion vorig jaar zo'n 3000 mensen op de been kregen, dat hadden we niet durven dromen", vertelt Ilse Jansen van Stichting Passie voor Milheeze. ,,Maar we wilden dit jaar wel iets anders gaan doen, want The Passion van vorig jaar kunnen we toch niet evenaren. Al wil dat niet zeggen dat we dat nooit meer op touw gaan zetten."

Warm Welkom wordt een soortgelijk evenement als The Passion, met en voor Milheeze. Jansen: ,,Het wordt een kerstbelevenis waarbij alle zintuigen op een sfeervolle manier geprikkeld worden. Met als onderliggende boodschap: de deur staat open voor jou."

De deur zal in dit hele traject symbolisch open staan. ,,Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan Warm Welkom", vertelt medeorganisatort Marieke Martens. ,,De deur open betekent voor ons ook kennismaken, verbinden van verenigingen en inwoners van ons dorp. Dat is het hoofddoel van onze stichting."

Opwarmertje ter promotie

Op zondag 15 december is vanaf 16.00 uur de aftrap van Warm Welkom op het Kerkplein in Milheeze. De lichtjes van de kerstboom worden dan aangestoken. ,,Dat gaan we doen in samenwerking met de Schuddebuikjes die elk jaar zorgen dat er een grote kerstboom op het kerkplein staat", aldus Jansen. Het is een kleinschalig evenement met kerstmuziek verzorgd door het hiervoor samengestelde projectkoor en fanfare. Ook zijn er korte toneelvoorstellingen. Dit alles als opwarmertje en ter promotie van het grote evenement in 2020.

Ook worden zondag de solisten voor Warm Welkom 2020 voorgesteld, en er wordt een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft het programma. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en de kinderen kunnen zich vermaken met onder andere brood bakken. Iedereen is van harte welkom. Belangstellenden uit Milheeze die het leuk vinden om te zingen kunnen zich voor het projectkoor opgeven via passievoormilheeze@gmail.com.