Volledig scherm

Pastoor Asten over lek gestoken banden van zijn auto: ‘Hou het gewoon gezellig’

ASTEN - Hij wilde net wegrijden naar de mis in Ommel toen pastoor Pieter Scheepers zag wat er was gebeurd: vandalen prikten drie van de vier banden lek van zijn auto. ,,Ik wens de vandalen berouw toe.”

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag de banden lek gestoken van Pastoor Pieter Scheepers uit Asten. Drie van de vier banden stonden op de velgen toen hij zondagochtend naar de mis in Ommel wilde rijden. ,,Gelukkig was mijn overbuurvrouw zo vriendelijk om me haar auto te lenen”, zegt de pastoor.

Het is kermis in het dorp en de pastoor vermoedt dat vandalen op de terugweg van het feestgedruis het niet kon laten om tot deze actie over te gaan. Waarom iemand zoiets doet is ook voor de Astense pastoor gissen. ,,Het lijkt erop dat de feestvierders meer vernielingen hebben aangericht in de buurt, zoals afgebroken ruitenwissers. Kermis staat voor gezelligheid met elkaar, hou het dan ook gewoon gezellig”, vindt hij. De pastoor heeft aangifte gedaan.

De auto heeft hij naar de garage gebracht en de komende dagen maakt hij gebruik van een leenauto. ,,Ik wens de vandalen berouw en wijsheid toe. Heb toch een beetje zorg voor elkaar. Dit kan wel heel stoer lijken maar dit grapje zou zomaar eens 350 euro kunnen kosten en ik heb nog altijd niet zo’n boom op de binnenplaats staan waar ik dat zomaar af kan halen”, aldus Scheepers teleurgesteld. 

Volledig scherm
Drie banden lek gestoken bij pastoor Asten © Pastoor Pieter Scheepers