Volledig scherm
Pastorie Someren-Eind wordt Herberg. © Rinus Van Houts

Pastorie Someren-Eind wordt herberg

SOMEREN-EIND - De voormalige pastorie aan de Nieuwendijk in Someren-Eind wordt een herberg. Begin augustus is de juridische overdracht van het parochiebestuur aan de nieuwe stichting Pastorie Someren-Eind. Deze stichting bestaat uit ruim honderd burgers die geld hebben gestort om de aankoop mogelijk te maken. 

De laatste tijd is nagedacht over het toekomstig gebruik van de pastorie. Het bestuur heeft besloten te streven naar een Herbergmodel, waarin diverse functies in ondergebracht kunnen worden. Hierbij wordt gedacht aan overnachten, (flex)werkplekken, horeca, toerisme, terrasfunctie, recreatie, educatie, zorg in de vorm van dagbesteding en activiteiten in de grote tuin. ,,Zowel de participanten als de buurtbewoners hebben er instemmend op gereageerd”, aldus een van de initiatiefnemers Hans Toonders.

Na wat kleine aanpassingen hoopt het bestuur vanaf oktober, vooruitlopend op het Herbergconcept, in eerste instantie de Pastorie als groepsaccommodatie in gebruik te kunnen nemen. In de tussentijd wordt gezocht naar iemand die de herberg vorm wil geven.