In het Varendonck College in Someren speelt Helder Theater over (v)echtscheidingen. Het is een onderdeel van een grote conferentie over kinderen en echtscheidingen.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Varendonck College in Someren speelt Helder Theater over (v)echtscheidingen. Het is een onderdeel van een grote conferentie over kinderen en echtscheidingen. © DCI Media

Peelgemeenten kijken naar inzet de-escalatiehuizen bij echtscheidingen

SOMEREN – Bij een echtscheiding lopen de spanningen in huis vaak op. Het spoedig vinden van nieuwe huisvesting voor een van beide ouders blijkt lastig. Een kant en klare oplossing is nog niet voor handen, bleek maandagavond tijdens de vierde conferentie ‘Kind en (v)echtscheiding’ in Someren.

Soms duurt het tot een jaar alvorens gescheiden vaders of moeders een nieuw huis of appartement vinden. Een lange tijd waarin kinderen vaak de dupe worden van toenemende ruzies. Een vaak gekozen noodoplossing is een tijdelijk verblijf op een recreatieterrein. Hoe problemen op de lange termijn getackeld kunnen worden, weten de drie Peelgemeenten Deurne, Asten en Someren vooralsnog niet.