Volledig scherm
boerderij aan de Slobeendweg © fotomeulenhof/Bert Jansen

Petitie tegen superstal in Heusden

ASTEN-HEUSDEN - Dorpsoverleg Heusden start een online petitie tegen de komst van een superstal met 1344 koeien aan de Slobeendweg 5. Nog voor het weekend staat het document online, stelt voorzitter Andre Verhoeven na een overleg met het bestuur.

Veel dorpsbewoners melden zich de laatste weken bij het Dorpsoverleg met vragen over de geplande megastal. Er zijn met name zorgen over de leefbaarheid in het dorp, constateert de voorzitter. Er is gedacht om een algehele dorpsavond te houden over dit onderwerp, maar het Dorpsoverleg is dan bang voor te grote tegenstellingen in het dorp. Vandaar dat nu is gekozen voor een drietraps raket.

Als eerste hopen de dorpsvertegenwoordigers dat belanghebbenden zelf een zienswijze indienen tegen de vergunning voor de superstal. Dat kan nog tot 1 oktober, dan is de termijn van zes weken verstreken. Daarnaast plaatst het Dorpsoverleg zijn eigen visie op de website www.hartvanheuze.nl. Via het overlegorgaan kan ook bezwaar gemaakt worden. Tenslotte is er de online-petitie (‘Heusden wil geen megastal’) die later deze week getekend kan worden. Momenteel wordt daar hard aan gewerkt.