Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Piet van Velthoven overleden

SOMEREN-EIND - In hospice de Populier in Bakel is het afgelopen weekend Piet van Velthoven overleden. Hij was een bekende persoonlijkheid in het Someren-Eindse verenigingsleven.

Voor carnavalsvereniging De Plattevonder, toneelgroep De Kring en het Gilde St. Lambertus is Van Velthoven belangrijk geweest. Ook voor de politieke groepering 'De Gemeenschapslijst' en de wandelclub Hermodé was hij langere tijd actief.

Tijdens de zanikavond in 1968 stond Van Velthoven voor het eerst als zaniker op het Vonderke en in 1975 was hij de trotse vorst Piet den 1ste tijdens de Eindse Carnaval. Legendarisch zijn ook z'n creaties als eenling tijdens de carnavalsoptochten door de straten van Someren-Eind.

Bij Toneelgroep de Kring speelde hij in de jaren '80 een aantal rollen bij de jaarlijkse toneeluitvoeringen. Piet van Velthoven schoot tijdens het tweejaarlijkse koningschieten, in 1991 en in 2015 de haan van de schutsboom af, die jaren was hij de trotse koning van het Eindse Gilde. Piet is 73 jaar geworden.