Volledig scherm
Piet Pardoel op terrein Lagekerk in Deurne © FotoMeulenhof

Plan Deurne voor Lagekerk onder vuur bij Raad van State

DEN HAAG/DEURNE - Het heeft langer geduurd dan de bedoeling was, maar donderdag presenteerde de gemeente Deurne bij de Raad van State een oplossing voor het al jaren slepende parkeerconflict rond het woningbouwplan aan de Lagekerk. Maar buurtbewoner Piet Pardoel ziet haken en ogen en wil dat ook dit voorstel vernietigd wordt.

Twee jaar geleden alweer schoot de Raad van State het bestemmingsplan voor het woningbouwproject af omdat er onvoldoende parkeergelegenheid was gecrëeerd. Deurne kreeg een half jaar voor een betere oplossing, maar had er twee jaar voor nodig. De 45 benodigde parkeerplaatsen voor de 37 te bouwen woningen komen nu allemaal op eigen terrein, deels in een parkeerkelder en deels op een achterterrein. 

Pardoel vreest dat de kelder door de smalle ingang en nauwe stallingsplaatsen niet of nauwelijks gebruikt zal worden voor het parkeren van auto's, die dan voor flinke parkeerdruk in de buurt kunnen zorgen. Mocht er toch nog een aantal mensen de auto niet kwijt kunnen dan is er in de buurt voldoende uitwijkmogelijkheid, zoals het parkeerterrein bij de Jumbo, zei een woordvoerster van de projectontwikkelaar.  Uitspraak binnen enkele weken.