Volledig scherm
PREMIUM
Annemie Martens van PlatOO © Tonny Peeters

PlatOO houdt beide openbare basisscholen in Asten open

ASTEN - Openbare basisschool De Horizon in Asten-West blijft open. Schoolbestuur PlatOO heeft dat besloten, omdat het belangrijk is dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Daarnaast gaat de geplande bouw van een nieuwe school in Asten-Oost (nieuwbouwwijk Loverbosch) door.  

Bestuursvoorzitter Annemie Martens van PlatOO is blij. ,,Wij vinden het net als ouders heel belangrijk dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Dat we onze basisschool in Asten-West openhouden, betekent vastigheid voor ouders en kinderen. We bieden natuurlijk graag een vertrouwde basis in de wijk voor goed openbaar basisonderwijs dat letterlijk en figuurlijk dicht bij de mensen staat”,  aldus bestuursvoorzitter Annemie Martens in een schriftelijke verklaring.

  1. Invallen struikelblok bij onderhandelingen Oostappen met gemeente
    PREMIUM

    Invallen struikel­blok bij onderhande­lin­gen Oostappen met gemeente

    ASTEN - Een compromis tussen de gemeente Asten en de Oostappen Groep over de huisvesting van arbeidsmigranten op Prinsenmeer leek in de maak, maar is voorlopig van de baan. Sinds eind mei de FIOD en de politie invallen deden op het hoofdkantoor van het recreatiebedrijf lijkt Asten de boot te willen afhouden in de besprekingen, zo kwam gisterenavond bij de bezwaarschriftencommissie naar voren. Via dat adviesorgaan hoopt de eigenaar van recreatiepark Prinsenmeer in Ommel een mogelijke boete van maximaal een half miljoen euro van tafel te krijgen.