Volledig scherm
PREMIUM
Annemie Martens van PlatOO © Tonny Peeters

PlatOO houdt beide openbare basisscholen in Asten open

ASTEN - Openbare basisschool De Horizon in Asten-West blijft open. Schoolbestuur PlatOO heeft dat besloten, omdat het belangrijk is dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Daarnaast gaat de geplande bouw van een nieuwe school in Asten-Oost (nieuwbouwwijk Loverbosch) door.  

Bestuursvoorzitter Annemie Martens van PlatOO is blij. ,,Wij vinden het net als ouders heel belangrijk dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Dat we onze basisschool in Asten-West openhouden, betekent vastigheid voor ouders en kinderen. We bieden natuurlijk graag een vertrouwde basis in de wijk voor goed openbaar basisonderwijs dat letterlijk en figuurlijk dicht bij de mensen staat”,  aldus bestuursvoorzitter Annemie Martens in een schriftelijke verklaring.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.