Volledig scherm
Marco van Grimbergen en Anita Brunselaar geven elkaar het ja-woord op de ORO Verwendag. © FotoMeulenhof

Plechtige belofte voor één dag in Deurne

DEURNE - Trouwen voor één dag in een openluchtkapel. Dat was donderdag een nieuw onderdeel, tijdens de jaarlijkse ORO Verwendag op Het Rijtven in Deurne. 

Heel wat gelegenheidsstelletjes benutten dit buitenkansje. Zoals Anita Brunselaar en Marco van Grimbergen (foto). De twee kennen elkaar van het werk aan de Lindestraat in Asten. ,,Beloof je vandaag extra lief te zijn voor elkaar en goed voor elkaar te zorgen?”, vraagt trouwambtenaar Karin Loch. ,,Ja", antwoordt Marco. ,,Ik ook”, reageert Anita.

Bruidsmode Koonings heeft voor wat jurken gezorgd. Verder is personeel van ORO in de klerenkast gedoken. Marco heeft een pak aan van manager Wilbert de Groot. ,,Er zijn 1150 deelnemers, die zelf kunnen kiezen uit de verschillende activiteiten”, zegt hij. ,,Vroeger liep je voor een cliënt, nu er langs met de vraag ‘wat wil je doen'.” 

Geluk

Veel vrijwilligers maakten deze dag mogelijk. Zo waren studenten van het ROC en De Kempel actief. Leden van het managementteam schepten ijsjes. ,,Onze slogan is ‘ORO laat je groeien van geluk'. Dit zijn de laadpunten van het geluk”, formuleert De Groot het poëtisch. ,,Hier houden ze nog dagen een goed gevoel aan over. Ik zag vanmorgen zelfs een artiest ontroerd raken door de reacties van de mensen.”