Volledig scherm
De voorbereidingen voor het Ploegefist in de evenementenhal in De Rips. © FotoMeulenhof

Ploegefist in De Rips met Baby Blue en Cats-tribute

DE RIPS - In De Rips is het weer eens tijd voor een 'skôn fistje.' Een feest door het dorp, maar vooral een feest voor het dorp. Dit weekend vindt voor de elfde keer het Ploegefist plaats, in de evenementenhal van de Ploegmakers Groep.

Wat ooit begon als een feestje in een hal die toch al versierd was voor de Ripse Proms, is uitgegroeid tot een evenement dat vanuit de verre omgeving bezoekers trekt. ,,Het bezoekersaantal is wel wisselend", zegt Ans Ploegmakers, één van de organisatoren. ,,Zat er twee jaar geleden nog een dip op de zaterdagavond, een jaar later liep het weer storm."

Waar het aan ligt? Ploegmakers heeft er geen verklaring voor. ,,Er is iedere zaterdag wel wat te doen hier in de buurt. Vorig jaar was het Ploegefist tegelijk met een evenement in Langenboom. Daar hadden we dus totaal geen last van. Soms moet je gewoon geluk hebben met de populariteit van de deejay of band."

De artiesten worden soms al jaren tevoren geboekt. ,,En dat pakte bij de Dirty Daddies, enkele jaren geleden, goed uit. Die braken dat jaar net door, terwijl wij ze al hadden gestrikt."

Voor iedere doelgroep is er wel een avond of middag vermaak. De vrijdag- en zaterdagavond zijn voor de jeugd. Zo speelt vanavond de band Baby Blue. Morgen vullen diverse deejays de zaal met muziek. Zondagmiddag staat de Tribute to the Cats Band op het podium. Ans Ploegmakers: ,,Voor de derde keer. Het is dan ook een band die precies past bij deze hal. Niet alleen wat betreft de bezoekersgroep, maar ook wat betreft de prijs."

De opbrengsten van het Ploegefist gaan naar de vijf Ripse verenigingen die de handen uit de mouwen steken. Zo was er vorig jaar ruim 15.000 euro te verdelen, onder vijf Ripse verenigingen. "In tien jaar tijd is er net geen ton opgehaald."

De Ploegmakers Groep stelt de hal kosteloos ter beschikking. De verenigingen doen de rest: van de garderobe tot het tappen van een biertje. Ans Ploegmakers zit met haar man Frans in het organisatiebestuur. Met verder Pieter Ploegmakers, Eduard van der Heijden en Rob van Berlo. Die is in de plaats gekomen van Daan Gerrits.

Het Ploegefist begint vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en zondag om 15.00 uur in de hal aan de Burgemeester van de Wildenberglaan 46a in De Rips. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website. En eventueel aan de deur, als er nog over zijn.

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.