Volledig scherm
Kandidaten PNL: Arian de Groot, Ton van de Wijdeven, Jan Hendriks, Toon Brouwers, Harriëtte van Delden, Ron van den Berkmortel, Bowen Straatman, Ronnie Tijssen, Ria van der Zanden, Wim van Dijk en Hans Vereijken. © PNL

PNL-voorstel ‘volstrekt ongeloofwaardig’

BEEK EN DONK - Dat PNL alsnog een wethouder wil leveren aan het college van B en W in Laarbeek is volstrekt ongeloofwaardig. Dat schrijft woordvoerder Rick van Bree namens de fractie De Werkgroep, ABL, CDA en PvdA. ,,PNL-wethouder Van der Zanden had onze steun en zou die, wanneer ze vanwege het ontbreken van steun vanuit haar eigen fractie haar ontslag niet had ingediend, onze steun nog steeds hebben gehad.”

Van der Zanden stapte recent op nadat haar partij een financieel stuk dat zij had opgesteld niet wilde goedkeuren. Volgens Van Bree betekent het een en ander ‘dat de vier nog in functie zijnde wethouders de taken van voormalig wethouder Van der Zanden onderling verdelen en verder gaan met het besturen van Laarbeek.’ Hij voegt er nog aan toe dat ‘de handreiking die we eerder hebben gedaan om met reële bezuinigingsmaatregelen te komen uiteraard overeind blijft’.