Politie houdt drie mannen aan voor berovingen in Deurne en Milheeze

VIDEODEURNE/MILHEEZE - De politie heeft maandag na een achtervolging drie mannen uit Roemenië aangehouden voor het beroven van een oudere man en een oudere vrouw. In beide gevallen ging het om een overval bij de pinautomaat. De eerste verdachte had zich verstopt in een maisveld, de andere twee werden later aangehouden in een achtertuin.

De slachtoffers waren bezig bij de pinautomaat en tegen de tijd dat ze bijna klaar waren kwamen de mannen bij hen staan. Daarbij intimideerden ze hen en wisten ze met een handigheidje het gepinde geld uit de automaat te pakken. In beide gevallen wisten ze op die manier honderden euro’s buit te maken.

Aanhoudingen

De beroving van de 80-jarige man in Milheeze vond rond 10.45 uur plaats. Drie kwartier later sloegen de daders in Zeilberg toe. Door zeer alert reageren van omstanders was de politie echter snel gealarmeerd en zij zagen de drie mannen korte tijd later in Deurne. Daarbij ontstond een achtervolging te voet. 

Door aanwijzingen van een getuige kon de politie uiteindelijk één van de verdachten aanhouden in het maisveld waarin hij gevlucht was. Daarbij werd ook een politiehond ingezet. Enkele uren later werden nog twee verdachten aangehouden. Zij hadden zich verstopt in een achtertuin. Alle drie de verdachten komen uit Roemenië.

Volledig scherm
De politie hield twee verdachten aan in een maisveld. © Bert Jansen
Volledig scherm
Maandagmiddag werd in Deurne een zwarte Audi in beslag genomen in verband met de beroving in Deurne. © Bert Jansen
Volledig scherm
Aanhoudingen voor berovingen Deurne en Milheeze © Bert Jansen
  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.