Volledig scherm
Archieffoto ter Illustratie. © Politie.nl

Politie Someren houdt grote controle en vindt iemand met openstaande celstraf

SOMEREN - De politie in Someren besloot actie te ondernemen omdat het aantal woninginbraken in Someren toeneemt. Daarom hielden zij donderdagavond een grote controle waarbij 20 man politie aanwezig was. Tijdens die controle deelde de politie meerdere boetes uit en troffen ze iemand aan die nog een celstraf open had staan. 

De agenten hebben de persoon aangehouden. Waarvoor hij nog de cel in moest, is niet bekendgemaakt. Er werden op meerdere plekken in Someren controles gehouden. Deze waren er in eerste instantie op gericht de omwonenden te attenderen op het toenemende aantal inbraken en diefstallen. Ondertussen hebben ze verschillende verkeersovertredingen beboet. Ook troffen ze iemand aan die harddrugs in zijn bezit had en hebben ze bestuurders langs de weg gezet die met alcohol op achter het stuur zaten. 

De politie Someren laat weten de komende periode vaker dergelijke controles uit te gaan voeren. 

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.