Volledig scherm
Het huidige politiebureau aan de Gemertse Komweg. © ED

Politiebureau Gemert in Bergeijkse handen

GEMERT-BAKEL - Het voormalige politiebureau aan de Komweg in Gemert is verkocht aan een projectontwikkelaar uit Bergeijk. De nieuwe eigenaar werkt nog aan een plan.

De politie-afdeling Gemert-Laarbeek verhuisde in de zomer van 2018 naar het gemeentehuis aan het Ridderplein. Sinds die tijd staat het in 1997 in gebruik genomen gebouw met achterliggende parkeerplaats te koop. Eind vorig jaar hield de gebouwendienst van de politie, eigenaar van het pand, een online veiling. Daarbij bleek Pounz bv uit Bergeijk uiteindelijk het hoogste bod te hebben gedaan. 

Moeskops

Pounz bv is gelieerd aan Moeskops’ Bouwbedrijf bv, eveneens uit Bergeijk. Volgens Henry van der Kemp, commercieel directeur van het bouwbedrijf, ligt er nog geen concreet plan klaar. ,,Daarvoor is het te vroeg, de feitelijke overdracht heeft nog niet eens plaatsgevonden.” Volgens hem zijn er meerdere bestemmingen denkbaar. ,,Woningen en/of appartementen zou kunnen, maar je zou er ook iets maatschappelijks mee kunnen doen.”

Op het complex, met daarachter ook een parkeerplaats, rust een maatschappelijke bestemming. ,,Ik weet dat er in het verleden meerdere partijen naar de mogelijkheden hebben gekeken. Uiteindelijk willen we natuurlijk aansluiten bij de vraag vanuit het dorp. Als daar dan een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig blijkt, dan is dat zo.” Het bedrijf is over de mogelijkheden in gesprek met de gemeente en sluit niet uit dat andere partijen bij de herontwikkeling aanhaken.

Gracht

Voor het complex op de hoek van de Komweg en de Ruijschenberghstraat was belangstelling van meerdere partijen, ook uit Gemert-Bakel.  Online was het hoogste bod 770.100 euro,aldus veilinghuis BOG Auctions. Hoeveel uiteindelijk is betaald, wil Van der Kemp niet  kwijt. Het politiebureau ligt op een voor Gemert historische locatie. In de Middeleeuwen stond op diezelfde plek een houten mottekasteel van de Heren van Gemert. Voorafgaand aan de bouw, door Bouwbedrijf Hendriks, vond daarom een grootschalig archeologisch onderzoek plaats. Om het historisch belang van de plek te markeren, werd aan de voorkant ook een nieuwe gracht aangelegd.

  1. De Peelpioniers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    De Peelpio­niers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    SOMEREN -Enkele duizenden bezoekers kwamen al af op de eerste twee lokale films van De Peelpioniers uit Someren. Dat succes krijgt een vervolg met een derde film die gaat over het thema pesten. Een samenwerking met filmmaker Joop Kessels uit Heeze. ‘Wending’ is volgens Geert Bukkems van De Peelpioniers een aangrijpende film over pesten op de middelbare school en de impact die het heeft op kinderen en hun omgeving. Het verhaal is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van kinderen die zelf mikpunt van spot waren.