Pompoenen.
Volledig scherm
Pompoenen. © De Gelderlander

Pompoendagen in Asten trekken ruim 9.000 bezoekers

ASTEN – Ruim negenduizend mensen hebben de afgelopen negen dagen de jaarlijkse Pompoendagen in museum Klok en Peel in Asten bezocht. Dat aantal ligt een stuk onder de twaalfduizend van vorig jaar, toen er beter weer was tijdens het evenement.

Het museum aan de Ostaderstraat had de benodigde twintigduizend pompoenen binnen een mum van tijd bij elkaar, vertelt operationeel manager Frank van Kempen. ,,Het was ondanks de lange droogte een goed pompoenjaar. We hebben geen problemen daarmee gehad gelukkig. Onze vijf vrijwilligers hebben er genoeg geteeld en er zaten best mooie exemplaren bij.”

Twee grote vredesduiven waren de blikvanger van de 29e editie. De vogels hoorden bij het thema ‘De Bevrijding van de klokken’. In de duiven zaten zesduizend pompoenen verwerkt. ,,Door ieder jaar een nieuw thema te kiezen blijf je vernieuwend”, vindt Van Kempen. ,,Je wordt zo gedwongen om het steeds weer anders uit te beelden.”

Ook in het centrum werden de hele week diverse pompoen-gerelateerde activiteiten gehouden. Er pendelde bovendien een treintje tussen het centrum en het museum.