Volledig scherm
Prins Pieter Gemert © CV Drumknaauwers

Prins Pieter bij Drumknaauwers Gemert

GEMERT - De Drumknaauwers in Gemert hebben sinds zaterdag een nieuwe prins: Pieter d’n Urste, beter bekend als Pieter van den Boomen. De 28-jarige prins is mede-eigenaar van Champignonkwekerij Gemert aan de Beeksedijk.

Pieter woont samen met Elise van den Boomen-Van Dijk aan de Kruidnagel in Gemert. In zijn vrije tijd is hij de spits van het vierde elftal van Hockeyclub Gemert en tamboer bij de Gruun. Ook is hij actief bij carnavalsgroep de Gangmaokers. Prins Pieter d’n Urste regeert met het motto: ‘Efkes gín sjampiejons, viejr Karnèval mí ons!’.

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.