Volledig scherm
PREMIUM
Golfbaan Stippelberg in Bakel heeft financieel grote moeite het hoofd boven water te houden. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Raad Gemert-Bakel wil oplossing problemen Golfbaan Stippelberg

GEMERT-BAKEL - De beheersstichting van golfbaan Stippelberg in Bakel en de gemeente moeten een plan maken waarmee de financiële problemen van de baan definitief tot het verleden behoren. 

Die oproep deed de gemeenteraad donderdagavond  aan wethouder Miranda de Ruiter (CDA, financiën), tijdens de bespreking van de gemeentelijke begroting voor 2019. In die begroting staat de almaar oplopende betalingsachterstand die de golfbaan bij de gemeente heeft, nadrukkelijk als financieel risico vermeld. De beheersstichting, die de gemeente erfpacht moet betalen, heeft op dit moment een betalingsachterstand van ruim 531.000 euro.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.