Piet Goossens voert zijn paarden in Liessel waar hij met zijn vrouw al jaren een veldschuur bewoont aan de Hazeldonksedreef. Hun buurvrouw bestrijdt die situatie al jaren omdat die in haar ogen illegaal is.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Goossens voert zijn paarden in Liessel waar hij met zijn vrouw al jaren een veldschuur bewoont aan de Hazeldonksedreef. Hun buurvrouw bestrijdt die situatie al jaren omdat die in haar ogen illegaal is. © Fotomeulenhof

Rechter doet ultiem beroep op Deurne; ‘Ga nog eens praten met provincie over die veldschuur’

DEN HAAG/LIESSEL – ,,Gemeente Deurne, gaat u nog eens met de provincie om de tafel zitten om een oplossing voor het bewonen van een veldschuur door de familie Goossens te vinden, een andere oplossing zie ik niet.” Dat drukte rechter en staatsraad Lex Michiels de Deurnese gemeentewoordvoerder op het hart in de kwestie die al heel wat keren aan de orde is geweest bij de Raad van State.

  1. Hyperambitieus plan voor vijf a zes nieuwe dorpen in de Peel: ‘Een droom moet je een keer beginnen’
    PREMIUM

    Hyperambi­ti­eus plan voor vijf a zes nieuwe dorpen in de Peel: ‘Een droom moet je een keer beginnen’

    ODILIAPEEL/MILHEEZE - Het is een hyperambitieus plan, maar daarmee niet minder serieus: het stichten van vijf a zes natuurdorpen in de Peel, ter grootte van 500 tot 600 hectare met plek voor drie- a vierduizend inwoners en duurzame landbouw. Zeg maar Venhorst of Odiliapeel 2.0. Het komt uit de koker van Zeelander Jan Ottens. Die realiseerde al eerder mooie, kleinschaligere projecten in de regio.