Volledig scherm
De Raad van State is de hoogste bestuursrechter van het land. © RvS

Rechter wil onderbouwing megaclaim tegen Deurne in zaak-Karwei

DEN HAAG/DEURNE - De Raad van State wil dat de Deurnese projectontwikkelaar Driessen Beheer b.v. en de broers Van Osch bewijzen op tafel leggen die hun miljoenenclaim tegen de gemeente Deurne onderbouwen.

Donderdag diende in Den Haag hiervoor een tweede rechtszitting. De eerste was op 5 februari. Het gaat om de Karweibouwmarkt die Driessen en Van Osch hadden willen bouwen en verkopen aan de Industrieweg in Deurne. Ze zeggen dat ze op tijd bouwtekeningen en een concreet plan daarvoor hebben ingediend bij de gemeente. Die stelt dat weliswaar een brief en een tekening is ontvangen op 11 oktober 2011 maar dat was ‘bij lange geen concreet bouwvoornemen’. Op 14 oktober 2011 nam Deurne een zogeheten voorbereidingsbesluit waardoor vanaf dat moment het bouwen van een Karwei niet meer mogelijk was.

Driessen en Van Osch stellen dat er op 11 oktober veel meer tekeningen zijn ingediend dan alleen de genoemde brief met tekening.

Op tijd

Volgens hun advocaat Charles Termaat moeten die stukken, die samen ‘een concreet bouwvoornemen’ inhielden, op tijd bij de gemeente zijn binnengekomen. Maar de gemeente kent ze niet. ,,We zijn er met heel veel mensen binnen de gemeente mee bezig geweest’’, zei een woordvoerster.

Uitspraak van de Raad van State volgt over enkele weken.