Volledig scherm
PREMIUM
Gifvaten drijven in een sloot aan de noordkant van de voormalige vuilstort aan het Leegveld in Deurne © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Rechter ziet geen noodzaak voor ingreep bij vuilstort op Leegveld Deurne

DEN HAAG/DEURNE – De provincie Noord-Brabant en het waterschap Aa en Maas hoeven van de Raad van State geen aanvullende saneringsmaatregelen rond de meer dan veertig jaar oude vuilstort op het Leegveld in de Deurnese Peel te nemen. Klachten van agrariërs uit het gebied worden niet gehonoreerd.

Volgens de hoogste bestuursrechter zijn er in het saneringsplan voldoende voorzorgsmaatregelen opgenomen. Daarmee moet voorkomen kunnen worden dat zich eventuele verontreinigingen met giftige zware metalen via het grondwater naar omliggende agrarische terreinen verplaatsen. 

  1. Weg in Someren waar twee mannen in waterbassin verongelukten wordt niet afgesloten
    PREMIUM

    Weg in Someren waar twee mannen in waterbas­sin verongeluk­ten wordt niet afgesloten

    SOMEREN - De Broekstraat in Someren wordt vooralsnog niet afgesloten door de gemeente. De locatie van het ongeluk van vorige week donderdag is een openbare plek waar jongeren graag samenkomen. Het is voor iedereen toegankelijk, zolang daarmee geen overlast aan anderen wordt veroorzaakt, reageert de gemeente desgevraagd. ,,De gemeente heeft de laatste jaren geen meldingen ontvangen van overlast op deze locatie. Vooralsnog zal de gemeente dan ook geen maatregelen treffen op deze plek.”