Volledig scherm
PREMIUM
De baan van de Gemertse Atletiek Club (GAC) wordt nog dit jaar vernieuwd. foto GAC Gemert © GAC Gemert

Renovatie GAC-baan Gemert kost ruim 8 ton

GEMERT - De renovatie van de atletiekbaan op sportpark Molenbroek in Gemert kost ruim 816.000 euro. De Gemertse Atletiek Club (GAC) draagt daar zelf 97.747 euro aan bij. 

De gemeente ging als eigenaar van de baan uit van een investering van netto 428.800 euro, maar blijkt nu een bedrag van 633.099 euro kwijt te  zijn aan vernieuwing van de baan.  Dat de kosten ruim twee ton hoger uitvallen, heeft verschillende oorzaken. Zo is de prijs van een kunststof toplaag met circa 27.000 euro gestegen en was in een eerdere begroting geen rekening gehouden met nieuwe overkappingen voor de matten. Die kosten zo'n 40.000 euro, maar zorgen er tegelijkertijd ook voor dat de matten zelf langer meegaan.

  1. Rel over schrappen afvalkalender Someren
    PREMIUM

    Rel over schrappen afvalkalen­der Someren

    SOMEREN - ‘Schandalig’, ‘wat zijn we diep gezonken in de Somerense politiek’ en ‘de integriteitsgrens komt in beeld’. Jules Klessens (VVD) was woensdagavond na dik vier uur debatteren over allerlei onderwerpen ineens woest op wethouder Guido Schoolmeesters. Hij gebruikte daarbij grote woorden. Bron van ergernis was het afschaffen van de papieren afvalkalender, het invoeren van een alternatieve versie door de Gemeenschapslijst en een bericht daarover op Facebook.